Nyhed

Nytår og sjove udskæringer i England

Kristian Aagesen er 22 år gammel og slagterlærling. Han er taget et halvt år til England på udveksling, for at få erfaring fra et lokalt slagteri i Hertford. Under hans ophold bor han hos en værtsfamilie

Kristian Aagesen er 22 år gammel og slagterlærling. Han er taget et halvt år til England på udveksling, for at få erfaring fra et lokalt slagteri i Hertford. Under hans ophold bor han hos en værtsfamilie

Han er i lære hos Catherine der driver Foxholes Farm Shop som både er landbrug og detailslagter.

Her blogger han om udlandseventyret.

Læs hans første blog om starten på hans engelske læretid 

Lørdag 27/12-2014

Så skulle jeg på arbejde igen. Jeg har taget Micks weekendvagt, så han kunne få lidt ferie. Det har virkelig været en stille dag, og jeg har brugt det meste af tiden på at rydde op og gøre rent efter julen.

Vi fik allerede fri og lukkede butikken klokken 16. Her til aften skulle datteren holde fest i huset, og det skal jeg med til, da det sikkert ikke er muligt at få lukket et øje uanset hvad.

Søndag 28/12-2014

Hvilken skrækkelig morgen. Her til morgen lå der folk og sov rundt omkring i huset. Jeg selv havde svært ved at stå på benene, og jeg var ved at vælte flere gange hen til butikken.

Catherine og Michael var kommet hjem i løbet af aftenen og havde sluttet sig til festen, så ingen på gården havde det særligt skægt i dag.

Vi havde virkelig gået til den, men op og i gang.

Havde klargjort alt i går, så butikken, stod flot og klar allerede efter 30 minutter. Da alt var gjort klar på forhånd, lavede jeg dagen om til oplæring.

Den unge hjælper Charly, som selv skal starte på slagteriskolen, har gået hele julen og hjulpet os hver dag, men der har været for travlt, til at han har kunne lære det helt store.

Så jeg gik i gang med at lære ham at skære oksekød og halve grise på den engelske måde, så godt som jeg nu har lært. Bagefter lærte jeg ham at snøre.

Det virkede som om, at han blev meget glad for at have en hel dag med opskæring og kundebetjening, og jeg selv hyggede mig nu også meget godt. 

Onsdag 31/12-2014 

Sidste dag på året. Var helt alene i slagteriet i dag. Så var lidt nervøs, da nytår normalt er en travl dag. Dog viste det sig, at være utroligt stille herovre.

Dog var der kunder nok til at holde mig beskæftiget hele dagen. Prøvede at sælge ud af resterne fra jul, og det gik meget godt. Da jeg fik fri klokken 16 gjorde jeg mig klar til fest.

Den skal jeg til her klokken 19. Så fortsættelse følger i morgen.

Torsdag 1/1-2015

Aftenen i går var ret skuffende af en nytårsaften at være. Jeg blev inviteret ud på et stort gods et stykke fra gården. Med døtrene fra huset og alle deres farmervenner.

Vi fik serveret 3 retters menu og det var nu meget godt (havde selv stået for skinken til hovedret). Efterfølgende blev der hygget og jeg var lidt nervøs til at starte med.

Men jeg faldt hurtigt i snak med nogle venlige mennesker. Da klokken blev tolv var der stadig ikke rigtig gang i festen og jeg prøvede at pifte stemningen lidt op.

Det skete da også. Problemet var, at lige pludselig ville den ene datter gerne hjem. Hun fik Catherine til at hente os og jeg blev nød til at tage med, da jeg ikke vidste, hvordan jeg ellers kom hjem.

Så var allerede i seng klokken 1. Da jeg vågnede i dag var jeg frisk, men lidt trist over aftenen.

Nu havde jeg droppet at tage hjem for at give det en chance her og måske finde nogle mennesker, som jeg klingede med. Men blev jo afbrudt midt i det hele.

Håber at jeg får revanche en anden dag. Tilbragte resten af dagen i sengen, da jeg ikke havde en snus at lave og alt havde lukket.

Fredag 2/1-2015

I dag stod jeg for tidligt op. Dog ikke overdrevet, så spurgte Catherine om ikke jeg måtte gå på arbejde lidt før, så jeg kan gå at høre musik, mens jeg åbner, og det er altid rart. Da Mick mødte klokken 8.30 gik vi i gang, og det blev til udbening af grise for mit vedkommende. Der tog hele dagen.

Onsdag 7/1-2015

Mig som troede, at jeg bare skulle slappe af de to første fridage i januar. Det endte med at jeg blev inviteret ud i går, vi endte på en bar otte mennesker, til de lukkede ved midnat.

Fik vidst set lidt for dybt i glasset. Men man må jo ofre sig lidt for at opleve nye mennesker og oplevelser. Dagen i dag, har ikke været travl, hvis man ser på salget. Men jeg startede med at pakke de pølser Mick havde lavet i går.

Fik detailopskåret fire oksepistoler. Vi skulle bare have dem af vejen, nu havde de nemlig hængt i seks uger. Så der var allerede meget svind.

Men fik klaret det og stykkerne kan vi bruge til weekendens markeder. Var virkelig smadret da jeg kom hjem.

Torsdag 8/1-2015

I dag var Mick tilbage igen og vi har brugt dagen på, at pakke til markederne lørdag og søndag. De er ret store (i alt 34 store Danish Crown kasser med rådyr, okse, svin, lam og kalv), men jeg havde skåret det meste af det vi skulle bruge fra oksen og grisene tog ikke lang tid.

Det er efterhånden blevet mit job at skære grise, det er det de kender os bedst for i Danmark. Har da også eksperimenteret med at sælge danske udskæringer.

Det kræver bare et smil og lidt overtalelsesevne, og så prøver jeg dem kun af på de faste kunder, så jeg kan få lidt feedback.

Fredag 9/1-2015

I dag har vi brugt dagen på alle de sjove udskæringer. Lidt kalv og et rådyr og noget lam. Derudover har jeg bare pakket alle de kedelige, men bedst sælgende vare på markederne, som tern og hakket oksekød.

Dog er det ikke så kedeligt, når Mick er på arbejde og vi hyggesnakker dagen lang. Da jeg kom hjem, ville jeg gerne ud. Desværre var der ikke nogen, som kunne.

Kunne jo godt have taget ud alene, men prøvede at mærke lidt efter og det havde jeg egentlig ikke lyst til.

Blev ramt af en pludselig ensomhed. Det har været sådan de sidste mange nætter, men i dag var det særlig slemt. Jeg møder godt nok masser af nye mennesker og der er fart på hele tiden.

Men har jo ikke de tætte venner, som jeg deler de største interesser med og bare kan hygge mig med derhjemme.

Så det er ikke unormalt at føle sådan. Det er bare utroligt svært at gøre noget ved lige nu og her.

Men i det mindste får jeg min mor, søster og lille nye nevø på besøg her til februar og forhåbentlig snart nogle venner herovre.

Mandag 12/1-2015

I dag har jeg for første gang lavet pølser selv herovre. Var lige inde i går og få lidt vejledning af Mick. Men har ikke haft nogen til at hjælpe i dag, så det gik lidt langsomt i starten. Men blev bedre hen ad dagen.

Jeg har nu lært at lave fire varianter. Traditionelle, chipolatas (det er ligesom en brunch pølse) lincolnshire og old time banger. Der er stadig et stykke vej endnu. Men de advancerede pølser, skal Mick vise mig, hvordan man laver.

Det er en noget mere indviklet opskrift og de har vundet priser. Så det er ret vigtigt at de sidder lige i skabet. Det glæder jeg mig til at lære.

Torsdag d. 15/1-2015

I dag var Mick tilbage som sædvanligt og vi brugte endnu en torsdag på at hyggesnakke, mens at vi skar op og pakkede kød til markedet på lørdag.

Det brugte vi meget af dagen på. Det sidste stykke tid brugte vi på at gøre lidt ekstra rent og organisere en kæmpe ordre på 8.000 kroner til næste uge.

Jeg er alene hjemme i dag og i morgen og Catherine har givet mig fri adgang til det jeg har lyst til fra butikken. Så jeg ville prøve noget, som jeg aldrig har prøvet før. Nemlig rådyrbøffer. Det var virkelig lækkert!